Національна академія наук України
Інститут електродинаміки
18
квітня
Звіт академіка-секретаря ВФТПЕ НАН України Презентація

Повідомлення вченої ради

21 квітня 2022 р. об 11.00 відбудеться засідання Вченої ради Інститу­ту електродинаміки НАН України. Засідання відбудеться в ди­станцій­ному режимі за допомогою ПЗ ZOOM.

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

I. Про відкриття нових тем фундаментальних досліджень.

Доповідають:

– Заст. директора Ігор Вікторович Блінов (відділ № 3); «Науково-технічні засади відновлення та керованості електроенергетичної системи України в повоєнний період за синхронної роботи з енергооб’єднанням країн континентальної Європи (ENTSO-E)» (шифр роботи «ФЕНІКС»);

– Завідувач відділу Всеволод Віталійович Павловський (відділ №4); «Розвиток принципів та засобів адаптації та реконструкції протиаварійного автоматичного керування електричним режимами та стійкості, систем WACS та цифровізації енергосистем при переході до синхронної роботи ОЕС України з енергосистемою континентальної Європи ENTSO-E» (шифр роботи «АРПАКЕР»).

II. Про висунення наукової роботи «Підвищення експлуатаційної надійності та ефективності роботи електричних мереж та електроустаткування» для участі в конкурсі на здобуття Премії Верховної ради України молодим ученим у 2022 році (автори: д.т.н. Є.О. Зайцева, к.т.н. В.В. Кучанського, к.т.н. І.О. Гунько, В.О. Березниченко ).

Доповідає: заст. директора Ігор Вікторович Блінов (відділ №3).

III. Про висунення наукової роботи «Електромеханічні системи підви­щеної енергоефективності для об’єктів промисловості та транспорту» для участі в конкурсі на здобуття премії Президента України для молодих вчених у 2022 році (автори:  к.т.н.  М.О. Шихненко, д.ф. О.М. Рижков, к.т.н. В.Ю. Ноженко, к.т.н. О.О. Сьомко)

Доповідає: зав. відділу Леонід Іванович Мазуренко (відділ №6).

IV. Різне.

Засідання відбудеться в дистанційному форматі за допомогою ПЗ ZOOM. Для участі в засіданні ради в дистанційному режимі, слід користатись наступним посиланням:

https://zoom.us/j/92804011751?pwd=clRQSDlLOWhkYkZyK3R2UFhLMHpRQT09

Meeting ID: 928 0401 1751

Passcode: 638281